söndag 15 mars 2009

Två till klänningar


Det börjar bli lite långtråkigt med klänningar kanske men det är bara det att de här är presenter till två kompisbarn som fyller år snart (nej, de är inte tvillingar). Det är samma modell som den här klänningen utan halsmodifieringen. Stl. 86 bägge 2. Det enda som skiljer klänningarna åt är vingarna annars är de identiska.

Material
Både det blommiga och det rosa manchestertyget är köpta i Holland. Snedslån har jag gjort själv med snedslåvikare från Panduro. Funkar hur bra som helst.

Mönster
Meedoms med vingar. Längden är något kortare än beskriven i boken för att jag ville att det skulle bli något mellan en klänning och tunika.

Plus
Tyget är så fint. Blommorna ser ut att dansa och man blir så glad av det. Är jättenöjd med klänningarna hoppas att de nya ägarna också blir det.

Minus
Det tog fruktansvärt lång tid att färdigställa klänningarna pga att min bebis har varit så gnällig och klängig den här veckan. Samt att jag har varit ganska trött och då ska man inte sy egentligen för allt blir fel. Fick sprätta upp sömmen några gånger för jag inte hade sytt rakt. En vanlig raksöm blev så sned som... ja, som vad egentligen?

3 kommentarer:

Roblin sa...

Wow, vilka superfina klänningar!
Tyget är verkligen underbart och jag inser nu att det är till Holland man ska åka i sommar :-D

Lattjo liten pryl sa...

Härliga klänningar! :) Jag blir verkligen inspirerad att själv sy klänning med vingar till tösen. Tack för inspirationen!

Anonym sa...

Du är ju sååååå duktig! Du syr jag köper!!!!!
Puss å kram från Bianca & Sandra