torsdag 16 december 2010

Vågade babytofflor


Lillebror har blivit stor. Han fyllde ett halvår förra vecka. På dagarna sitter han numera en del i syrrans gamla gåstol, vilket han älskar.Vilken frihet för honom. Och för mig för den delen. Men det är kallt på golvet hemma hos oss.

Han är mycket större än vad syrran var när hon var i samma ålder så hennes gamla tofflor som hon fått i present när hon var liten är alldeles för små. Så jag sydde nya, lite större, lite ballare istället.

Mönster
Jag hittade ett gratis mönster på nätet. Long live internet! Det hittar ni här. Jag lade till någon centimeter på längden och lite på bredden eftersom även detta mönster var i minsta laget.

Material
En massa olika tyger har jag använt. Lite onödigt egentligen.
Yttertyg: Vågade ränder på interlock jersey (JnyDesign), fodrad med röd velour. Även röd velour på hälen. Sulan består av vit plastad frotté på undersidan för bättre grepp, röd interlock jersey på ovansidan sulan och filt emellan. Hade använt vadd i stället för filt om jag hade det hemma. Det var det varmaste jag kunde komma på.

4 kommentarer:

OYB sa...

Gud vad läckra!! Jättesnygga!

Roblin sa...

väldigt fina!
bra jobbat :)

Recoll sa...

Superfina! Gillar färgkombon. Var de enkla att göra?

Kool Inka sa...

Recoll: De var hyfsatt enkla att göra. Det var lite svårt med velouren bara. Det var sådana små bitar och de rullade upp sig hela tiden men annars var det jätte enkelt.